dimecres, 16 de desembre del 2009

Jaume Guixà presenta a Jaume Sobrequés com a membre del seu equip


El precandidat a les eleccions del FC Barcelona, Jaume Guixà, va presentar avui la seva candidatura a la ciutat de Girona, acompanyat d’un dels membres del seu equip, el polític i historiador, Jaume Sobrequés. “El motiu pel qual estem avui aquí és perquè considerem que el FC Barcelona ha d’estar representat a tot el territori i aprofitant la nostra presència a Girona presentaré una de les persones que em donaran suport a la campanya electoral: Jaume Sobrequés, gran barcelonista”, va assenyalar Guixà.

Jaume Guixa, Jaume Guixà, Guixà

“Com ja vaig dir el dia de la meva presentació, considero que el laportisme s’ha d’acabar amb el senyor Laporta i per això em presento com a alternativa al laportisme. La Junta del senyor Laporta passarà a la història del club com la més inestable. Per sort, els èxits esportius ho han dissimulat i vull felicitar novament a l’staff tècnic encapçalat per Pep Guardiola i a tots els jugadors que estan fent història amb la samarreta blaugrana. Els agraïm de tot cor els seus èxits esportius extraordinaris que ens han fet oblidar els moments incòmodes i les sortides de to del president”, va afegir.

Jaume Guixà va destacar la manca de transparència amb la que ha actuat la Junta de Joan Laporta, en temes com “la requalificació del Mini Estadi, la Ciutat Esportiva Joan Gamper o el projecte americà que va tenir al seu dia el Barça”, però va fer especial incidència en l’apartat econòmic: “Com ja vaig dir en el seu dia estem especialment preocupats per la marxa econòmica del club, ja que creiem que viu un moment difícil. Quan el senyor Ferran Soriano s’ocupava de l’economia del club sabíem com anaven els números, però actualment els desconeixem”. A més, els precandidat va destacar que “ens els últims dies un catedràtic d’economia també s’ha mostrat amoïnat per com quedarà econòmicament el club, cosa que no fa res més que donar-nos la raó respecte a les nostres sospites”.


Jaume Sobrequés: “El Jaume Guixà és sang nova i no té compromisos ni hipoteques barcelonistes del passat”

Per la seva banda, l’historiador Jaume Sobrequés va assenyalar que donava el seu suport a Jaume Guixà perquè “he vist en ell una persona que podria dirigir el FC Barcelona amb eficàcia i amb un tarannà diferent al que ens té acostumats l’actual Junta. El senyor Laporta plega i intentarà que segueixi enfront del club una candidatura continuista, però jo crec que cal algú amb una manera de fer i de ser diferent a la del president sortint”.

A més a més, Sobrequés va destacar que “hem de descentralitzar la vida del Barça, perquè ens omplim la boca dient que el FC Barcelona és el club de Catalunya, però això s’ha de demostrar i per això estem aquí, i un altre dia estarem a Lleida o Tarragona, per a què els socis i les penyes d’arreu sentin que tenen en nosaltres una bona representació. Volem tenir el suport de la gent de totes les comarques i no només dels socis que ens poden votar, ens adrecem també als que són aficionats o socis de Penyes i que també donen suport al club”.

A la seva intervenció, Jaume Sobrequés va destacar especialment el fet de que “el Jaume Guixà és una persona seriosa i neta, és sang nova i no té compromisos ni hipoteques barcelonistes del passat, i això és el que necessita el Barça”. A més, va recordar que Guixà és el president de la Penya Mil•leni de Sant Cugat “que no només és una penya barcelonista sinó que també és una penya cultural, que encarna el doble missatge del barcelonisme i representa molt bé el concepte de ser més que un club”.

Finalment Sobrequés va apuntar que “el Barça ha aconseguit molts títols, però també volem sentir com a pròpia la persona que ens representa. El president del FC Barcelona, perquè ell és president a l’hora del partit i havent sopat i així ha de demostrar-ho. El Barcelona ha de ser dirigit per una persona rigorosa i precisa i Jaume Guixà, catedràtic i home de ciències, està acostumat a aquesta seriositat”.