dijous, 3 de desembre del 2009

Discurs de Jaume Guixà - Precandidat a la presidència del FC Barcelona



“Vull fer saber oficialment en aquesta intervenció, que he decidit presentar la meva candidatura a la presidència del F.C. Barcelona. La nostra candidatura garanteix la serietat, el prestigi del club, el respecte al treball professional dels jugadors, l’entrenador i la protecció del soci.

M´explicaré:


Els jugadors del F.C. Barcelona i l’entrenador són realment els responsables actuals de salvar la imatge del club. Els agraïm de tot cor els seus èxits esportius extraordinaris que ens han fet oblidar els moments incòmodes i les sortides de to del president. Ja en tenim prou.

No volem reedicions del personatge. Per això diem “no” al continuisme. Crec que el laportisme s’ha d’acabar amb el mandat d’en Laporta. No volem imitacions. Volem renovació i serietat.


La Junta del senyor Laporta passarà a la història del club com la més inestable. Per sort, els èxits esportius ho han disimulat, però només queden quatre o cinc directius dels que van començar fa sis anys. Hem viscut una opereta de dimissions, de fugides, de destitucions i d’espionatges que fan mal, molt mal al prestigi del club. Per això no volem repeticions de personatges sobreactuats a la presidència. Volem i garantim serietat, estabilitat i eficiència en la gestió.

Serem un equip que escoltarem als socis, perquè el club és dels socis. No pot ser una plataforma, ni un instrument pel projecte personal dels seus directius. La directiva actual no ha cuidat com es mereixen als socis que són els propietaris del club. Nosaltres ens comprometem a millorar la seva situació.

Als que tenen una localitat assignada, els hem de dir que no pateixin que ningú els la mourà. Al contrari: les obres que es facin al Camp serviran per augmentar el seu confort, la millora dels accessos i la dignitat dels serveis que ara es troben en estat poc apropiat.
L’ampliació del Camp tindrà com a finalitat donar seient a tants socis en llista d’ espera i per augmentar la confortabilitat dels que ja en tenen. Ja és hora de que el soci sigui atès i que s’acabin les megalomanies que el senyor Laporta ha protagonitzat i que vol perpetuar ara amb els seus hereus en una candidatura continuista.

Reconeixem la feina que van realitzar alguns dels directius més propers com poden ser per exemple Jaume Ferrer i Ferran Soriano. Que ningú de l’actual junta, amb voluntat continuista, s’apropiï una labor ben feta per altres, com podem considerar el màrketing que van impulsar.
Tot i que a nivell econòmic es va iniciar amb eficàcia, encara veurem com s’acabará aquesta gestió, ja que tenim dubtes molt seriosos. I el més important, agraïm als jugadors i a l’entrenador que hagin salvat la imatge del club i ens hagin donat tantes satisfaccions, sempre reconeixerem la feina ben feta i efectiva. Diem “no” a la venta de patrimoni per solventar errors de gestions personals dels seus directius.

Sempre defensarem la propietat dels socis del Barça. Hem de vetar completament el possible malbaratament dels directius sense ètica i amb interessos personals.
Qui vulgui fer política, qui vulgui promocionar-se o fer negocis, està en el seu dret però ha de deixar l’entitat a banda. El Barça no pot caure en mans de cap partit polític, de cap fundació o de cap altre organisme. El Barça té la seva personalitat a tot el món i és obligació de la directiva preservar la seva imatge i la seva independència. Per totes aquestes raons creiem que el laportisme, en totes les seves variants, s’ha d’ acabar i cal una alternativa.

Estem disposats a encapçalar-la”.


Jaume Guixa, Jaume Guixà, Guixà