dilluns, 22 de març del 2010

Jaume Guixà: "Hi ha indicis de que la gestió econòmica del FC Barcelona no és tan brillant com diuen".

Barcelona, 22 de març de 2010. Jaume Guixà, precandidat a la presidència FC Barcelona i catedràtic en organització d’empreses de la UPC, ha realitzat aquest matí una conferència sobre Economia i Gestió del Patrimoni a la Universitat de Vic.

El precandidat, que s’ha mostrat en contra de la requalificació del Miniestadi i del projecte Foster, ha destacat que "l’operació del Mini és de risc immobiliari i poc clara, només serveix per augmentar la desconfiança dels socis". En quant al projecte de Norman Foster, alerta sobre "els altíssims costos de manutenció i contaminació lumínica, sense mencionar que no s’ha tingut en compte l’opinió dels socis ni del barri de Les Corts".

Guixà ha mencionat que "estimem que el deute del FC Barcelona és excessiu i pot exigir una capitalització del Club. És evident que un moment de crisis com l’actual no propicia les operacions urbanístiques i no és coherent vendre patrimoni quan es disposa d’una situació tan ‘boiant’ com asseguren els dirigents del club. Crec que hi ha indicis de que la gestió econòmica del FC Barcelona no és tan brillant com diuen i el soci hauria de saber-ho".

Des de la seva candidatura, Jaume Guixà assegura que utilitzarà fórmules per optimitzar els espais disponibles al club i oferirà en breu altres iniciatives per a millorar la situació econòmica del FC Barcelona, Entre elles destaca "oferir un control estricte dels deutes i la reducció de les despeses fixes". A més a més, portarà a terme accions com "fomentar l’assistència als partits, facilitar els desplaçaments als partits fóra de casa i potenciar la venta de productes de la marca Barça. També és necessari actualitzat els avantatges pels socis i renegociar els drets televisius per a optimitzar els ingressos que es generen per aquesta banda". Per acabar, ha conclòs assenyalant que "s’haurà de buscar un equilibri entre els resultats esportius i els econòmics".